Ally

[subpages]

.
.
%%wppa%%
%%cover=3%%
.
.

Cover of "Bambi (2-Disc Special Platinum ...

Cover of Bambi (2-Disc Special Platinum Edition)

Kužo po imenu Ally smo dobili pred dobrimi štirimi leti. Ker je majhne pasme, je bila pri desetih tednih starosti tako majhna, da jo je Doroteja držala na dlani, ko jo je prinesla domov.

Ally je dobila ime po Florida aligatorju, ki se je na ta prvi dan odločil, da je pa le ne bo pojedel, čeprav je zgledala kot slasten zalogaj . Najprej smo jo pa nameravali poimenovati Bambi, ker je poskakovala naokrog kot bambi srnica iz Disney-eve risanke.

Chiranian” pasma je v ZDA uradno priznana pasma psov; to je mešanica med čivavo in pomerancem.

Ally-ina mama je oranžno-rjava čivava in po njej ima naša kuža svoj nadvse šefovski značaj.

Ally-in ata je pa nadvse prijeten pomeranec in po njem je Ally dobila nekaj daljše dlake okrog glave, zaradi katere včasih zgleda kot majhen lev (še barve je prave!), to kako nosi svoj rep pokonci oz. zvitega na hrbtu in pa seveda to, kako se zna dobrikati, kadar se hoče cartljati.

Poleg tega, da je zelo navezana na družinske člane, je Ally tudi zelo dobra čuvajka. Večino časa leži na stopnicah nasproti vhodnih vrat in laja na vsakogar, ki gre mimo hiše po cesti, peš ali s kolesom. Z veseljem prepodi z naše parcele tudi kunce, ptice in veverice.

Čivave niso primerna pasma psov za družine z majhnimi otroki, po mojem osebnem mnenju pa tudi ne za ljudi, ki morajo v službo in pustijo svoje najboljše prijatelje – hišne pse – ves dan same doma.

Ally je nadvse žalostna, kadar jo pustimo samo – pa čeprav nikoli več kot za par ur, pa še to ne prav pogosto. Rada ima družbo in zato so ji najbloj pri srcu vikendi, ko smo vsi doma.

Kadar imamo obiskovalce – ljudi, ki jih še nikoli prej ni videla, jo po navadi spustimo ven, da se do sitega nalaja in temeljito preveri tujce in njihove avtomobile.
.
.

Chiranian Ally

Chiranian Ally

.
.

Ally na toplem

Ally na toplem

.
.

Zaspana Ally

Zaspana Ally

.
.

About the author

Daria

Most of all Daria enjoys creating, designing, taking photos of, writing about and sharing all the beautiful, cheerful things and moments. She finds them everywhere she goes. And tons of fun people, too!

Click here to add a comment

Leave a comment: