Kača pred vrati

Včeraj zjutraj zva se z Erikom odločila pokositi travo okrog hiše. Dan je bil kot nalašč za to. Temperatura ne previsoka in sopara, ki nas je bila neprestano prisotna že nekaj tednov, je to jutro kar nekam izpuhtela.

Rumen metulj na cvetu mehiske petunije

Rumen metulj na cvetu mehiske petunije

Med tem ko je Erik kosil travo, sem jaz plela, obrezovala in posadila nekaj sončničnih semen okrog in okrog hiše. Ko nisem mogla najti nobenega praznega mesta več, kjer bi lahko rasla še ena sončnica, sem napolnila škropilnico z vodo in začela zalivati.

Najprej rože v vseh velikih cvetličnih loncih okrog hiše, potem sem se pa namenila proti vhodnim vratom, kjer bujno raste praprot.

Praprot zraven vhodnih vrat

Praprot zraven vhodnih vrat

Kar naenkrat je nekaj pritegnilo mojo pozornost. Pogledala sem na tla in nedaleč od mene je bila, zraven betonskega robnika, lepo zvita v klobčič, majhna kača.

Ko sem se ji približevala, je samo malo premaknila trikotno oblikovano glavo, drugače se pa ni premaknila.

Poklicala sem Erika, da je še on prišel pogledat nepričakovano obiskovalko. Odločila sva se, da kačo pustiva pri miru in sva šla spet po svojih opravkih.

Čez dan sem potem nekajkrat preverila in kača se ni premaknila. Kasneje sem šla na internet in poiskala slike na Floridi živečih kač. Z lahkoto – in na moje veliko presenečenje sem ugotovila, da je kača pred našim vhodom “eastern diamond back rattle snake” ali – klopotača.

Žal je nisem poslikala, tako da si moram zdaj fotografijo sposoditi od nekoga drugega, ampak tale je dobra predstavitev, kako je zgledala naša kačica, preden je pred nočjo izginila.

Diamond Back Rattler
Avtor fotografije “Diamond Back Rattler”Hylda_H

To je moja zgodba o kači – za katero upam, da je našla varen dom kje v gozdu – in da od zdaj naprej ostane prav tam.

About the author

Daria

Most of all Daria enjoys creating, designing, taking photos of, writing about and sharing all the beautiful, cheerful things and moments. She finds them everywhere she goes. And tons of fun people, too!

2comments
Nika JAŠIČ - September 5, 2011

jaz bi umrla od strahu pa lep pozdrav obema

Reply
    Daria - September 9, 2011

    Ljudje se vsega navadimo – in vsak kraj ima kake posebnosti, tako da jaz tukaj ne vem za nikogar, ki bi od strahu pred kačami umrl… 🙂

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment: