Prvi spomladanski šopek

Prvi spomladanski šopek, Foto Daria Perse

Moj prvi spomladanski šopek v marcu 2016. Cvetovi ciklam me razveseljujejo že eno leto. Tudi v najhujši poletni vročini te drobne lepotice niso prenehale poganjati novih listov in popkov - in cveteti iz vsega prešernega srca. 

Le kdo se ne spomni prijetnega občutka, ki prevzame dušo in telo, ko prvič po dolgi zimi začutimo, da v deželo prihaja pomlad? In čeprav je do začetka koledarske pomladi še dva tedna, moja občutja, vsak dan glasnejše in vse številnejše ptice, novi cvetovi, mladi listi na drevesih in topli sončni žarki pripovedujejo drugačno zgodbo: koledar malo zaostaja za naravo!

Ko sem ​te dni prvič začutila v sebi tisto na novo prebujeno slo po življenju, sem v velikem cvetličnem koritu pri vhodu v hišo nabrala tele prekrasne roza ciklame. Sicer niso take kot se jih spominjam iz senčnih notranjskih gozdov, kjer smo  jih kot otroci nabirali po obrobju gozdnih poti. Tam so lepo dišale in njihovi cvetovi so bili bolj vijolični kot roza.

Tele moje ​lončnice pa so bile vzgojene v Miami-ju na Floridi za subtropske vroče, soparne in sončne razmere in nimajo vonja. Brez težav prenašajo ekstremne vremenske razmere tukajšnjega podnebja in še v vazi ostanejo lepe približno tako dolgo kot nageljni, če ne še dlje.

Zame pa je najbolj pomembno to, da mi vsakokrat ko jih pogledam, ​pričarajo nasmeh na obraz. 🙂

About the author

Daria

Most of all Daria enjoys creating, designing, taking photos of, writing about and sharing all the beautiful, cheerful things and moments. She finds them everywhere she goes. And tons of fun people, too!

Click here to add a comment

Leave a comment: