Tema dneva: TARDEČA

Napisal: Marko Lukan

Ne, nisem tiščal v tardečo. Tudi ne v kako zagreto komunistko. No, mi je kaka rdeča všeč, tega ne skrivam, ampak to ni point tule; bom vse razložil…

Nisem ravno praktičen tip, bolj filozof. Pa vseeno, doma stenam vdihujem barve. S čopiči, mački in kar je še te šare. Pa sta prišla dvojčka na plano z idejo, da hočeta imeti RDEČE stene, ker onadva pač navijata in igrata za jeseniški hokejski klub…

Eh, rdeče…pa da mi bo otrok grdo sanjal, pa psihopatske misli razvijal. Mislm, ne moreš met rdeče sobe no!!!! Sem preverjal malo po internetu, pa tudi odsvetujejo rdečo kot barvo otroške sobe. Po nekih načelih feng-wang-chung-shui-ja…al kako že… je fajn, če je soba rumena, ker prinaša sonce v prostor itd. Ampak onadva bi rdečo, pa rdečo, pa rdečo. Pa smo se zedinili takole: del zidu – recimo mu zid šampionov – naj bo rdeče barve, gor naj bodo slike hokejistov, pa medalje in podobno, ostalo bo pa rumeno.

Tu pa nastopi zaplet: za 2 kv.metra rdeče ne bi kupoval pripravljene rdeče barve, ker je enostavno predrago. Torej sem kupil nianser/dipi, ki ga preprosto vmešaš v jupol. Ker je to na nek način ekstrakt, pa tudi piše na njem, da ga je zadosti za prbl. 10 litrov barve, jaz pa sem jo potreboval manj kot liter, sem si mislil, da bo en nianser dovolj. Si pripravim dobre pol litra jupola, vlijem malce nianserja in zmešam. Ni dovolj rdeče. Vlijem še mal nianserja, zmešam – ni dovolj rdeče. Vlijem končno celega (kao za 10 litrov) in dobm za silo en približek rdeče barve. Nanesem na zid in dobim – krasen PINK!

Zdaj me pa zanima kako naj reklamiram zadevo – odbijem zid in ga nesem v Merkur?

Mogoče prepričam dvojčka, da trenirata za HD Pink Jesenice?

Je pa še ena možnost – preprosto pozabim na svojo Whitesnake/Requiem vzgojo in na zid prilepimo plakate Cece, Karleuše in kar je še ostalih grdavš iz pink-branže…?
(better red than dead)
.
.
Red_Wall_by_Ashes_Lips/TARDEČA stena
Foto: © Margaux, artist, hobbyist, photographer from France

.
.
*** *** ***
.
.
Sorodne vsebine:

.
.

About the author

Daria

Most of all Daria enjoys creating, designing, taking photos of, writing about and sharing all the beautiful, cheerful things and moments. She finds them everywhere she goes. And tons of fun people, too!

Click here to add a comment

Leave a comment: