S Floride v Boston, Massachusetts

V petek, 18. novembra 2011 sva se z Erikom odpravila na pot proti severu ZDA. V desetih dneh sva prevozila kakšnih 3200 milj ali 5150 kilometrov, kar je bil tudi zame, ki sem se zdaj že navadila voziti na teh dolgih relacijah, velik podvig.

Na sliki spodaj je zemljevid najine poti skozi 14 zveznih držav: Florida, Georgia, South Carolina, North Carolina, Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey, Pennsylvania, New York, Connecticut, Massachusetts, Ohio in West Virginia. 7 od njih sva prevozila dvakrat.

Map of the trip to Boston

Kadar potujem sama, se po navadi ne ustavljam kaj preveč ampak mi je glavni cilj čim prej prispeti na končno destinacijo.

Po navadi vzamem s sabo hrano in jem sendviče in sadje na počivališčih na avtocestah, se pošteno pretegnem, malo tečem pa avto natankam kadar mi zmanjka bencina. Prehranjevanje po restavracijah se je izkazalo za vse preveč zamudno, pa tudi hotel kjer prespim poiščem šele takrat, ko zares ne morem več voziti zaradi preutrujenosti.

Zaradi tega sem zdaj že nekajkrat prevozila pot dolgo približno 1200 milj (okrog 1900 kilometrov) v enem dnevu. Po tej zadnji izkušnji pa nisem prepričana, če se bom česa podobnega še kdaj lotila. Je vse preveč naporno. In potem traja nekaj dni preden si spet opomorem.

In ker je na tej zadnji poti bil z mano tudi Erik, sem se že doma odločila, da se ne bova samo vozila, ampak se bova vsak dan ustavila in si pogledala kaj zanimivega.

Najino potovanje se je tako spremenilo v zanimivo in polno dogodivščin. Nekaterim se ob spominu še vedno nasmejiva.

V nadaljevanju bom najino pot opisala po dnevih.

English: MIT Building 10 and the Great Dome, C...

Univerza MIT (Massachusetts Institute of Technology) - stavba 10

.
.
Za dostop do nadaljevanja potopisa klikni na spodnjo povezavo:

Dan 1: Weeki Wachee, Florida – Savannah, Georgia
.
.

About the author

Daria

Most of all Daria enjoys creating, designing, taking photos of, writing about and sharing all the beautiful, cheerful things and moments. She finds them everywhere she goes. And tons of fun people, too!

3comments
Nejka - December 29, 2011

Can’t wait…

Reply
Nastja - December 29, 2011

komaj čakam nadaljevanje potopisa in kakšne slikce….pozdravcek obema

Reply
Alenka - December 30, 2011

<Darja, občudujem te, da se podaš na tako dolgo pot. Prav pa je, da si vzameš čas in si ogledaš zanimivosti. Lep pozdrav tebi in Eriku, Alenka

Reply
Click here to add a comment

Leave a comment: