Sončnice za lep dan

Florida Sunflower

Image by sunflower19020 via Flickr

Že odkar pomnim, so bile sončnice ene mojih najbljubših rož. Zdi se mi kot da so vedno nasmejane in ob pogledu nanje se vedno tudi sama nasmehnem.

Na tejle sliki na desni je floridska sončnica, na Floridi domorodna rastlina, ki še posebej dobro uspeva ob morju.

Dve sezoni sem jih tudi sama imela nekaj okoli hiše, potem so pa čez zimo kar izginile. Spodnjo fotko floridskih sončnic sem  naredila pred nekaj dnevi na eni mojih najljubših plaž, “Fred Howard Park” v Tarpon Springs.
.
.

Florida sunflowers on Fred Howard Park beach in Tarpon Springs

Florida sunflowers on Fred Howard Park beach in Tarpon Springs

.
.
V eni od kuhinjskih shramb imam kontejner, v katerem so spravljena semena. Med njimi je kar precej različnih semen sončnic, ki jih vsake toliko časa potaknem po gredicah in cvetličnih loncih okrog hiše. Tako mi rumeni cvetovi, ki vedno sledijo soncu, velikokrat polepšajo dan.

Skoraj vsak sončni cvet ima tudi svojo zgodbo in nekaj teh zgodb bom na tej strani delila z vami. Fotografije so moje – in tiste, narejene z mojim mobilnim telefonom po navadi niso najbolj ostre. Na srečo na ekranu to ni tako opazno kot je na papirju.
.
.
Najprej tele lepotice v vrču, ki so krasile mizo v jedilnici ravno pred letošnjo Veliko nočjo. Vem, da se s fotografije tega ne vidi, ampak njihovi cvetovi so bili ogromni. Z Erikom sla na bližnjo farmo v Masaryktown – po imenu “Sweetfields Farm” – kjer pridelujejo vse na organski način.
.
.
Nekaj ur na teden je farma odprta za javnost in vsakdo si lahko gre sam nabrat zelenjavo na njihova polja. Erik in jaz sva šla po sončnice in bile so prekrasne! Seveda sva kupila tudi domača jajčka, bučke, stročji fižol in še nekaj druge zelenjave. Lubenice, maline in jagode pa takrat še niso bile zrele.
.
.

Sončnice v vazi in na sliki

Sončnice v vazi in na sliki

.
.
Posebnost “Sweetfields Farm” je pa ta, da vsako leto posadijo sončnice na nekaj hektarih zemlje. Nekaj dni preden so sončne rože v polnem cvetu, pokosijo labirint v polje sončnic. Vstopnina za obisk labirinta in neomejen sprehod po njem je pet dolarjev. Obiskovalci sončničnega labirinta se lahko do sitega nagledajo cvetov, metuljev, ptic – in verjetno še marsičesa zanimivega.

Zadnji cvet v današnji sončni zgodbi je pa tale mini sončnica, ki je pred kratkim cvetela v enem od mojih cvetličnih loncev pred hišo. Cvet je bil majhen, saj ta rastlina zraste največ do 30 centimetrov visoko – ampak tako lep, da imam spodnjo fotografijo zdaj za ozadje na računalniku. Na velikem ekranu je moč videti kapljice jutranje rose na rumeni cvetki. Prelepo! 🙂
.
.

Cvet mini sončnice "teddy bear" (medvedek)

Cvet mini sončnice "teddy bear" (medvedek)

.
.
Katere so pa tvoje najljubše rožice?
.
.
Podobna vsebina:

About the author

Daria

Most of all Daria enjoys creating, designing, taking photos of, writing about and sharing all the beautiful, cheerful things and moments. She finds them everywhere she goes. And tons of fun people, too!

4comments
Defy gravity | Eye Candy Arts - August 22, 2011

[…] Sončnice za lep dan […]

Reply
Nejka - August 23, 2011

I love sunflowers…

Reply
Grace Doerk - April 8, 2012

Hi Daria–I really appreciated this website today, as I am kind of sad. I can’t remember ever having a birthday on Easter and as Otto and I hosted the Easter all our married life, we are alone today. We will go out to a restaurant. I know that tomorrow will better. Your emails cheer me up. Thank you ever so much. Love Grace

Reply
    Daria - April 8, 2012

    Happy Birthday, dear Grace,
    I’m glad posts on my blog cheered you up a little bit.
    Keep smiling…

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment: