March 7, 2016

Prvi spomladanski šopek

Prvi spomladanski šopek, Foto Daria Perse

Moj prvi spomladanski šopek v marcu 2016. Cvetovi ciklam me razveseljujejo že eno leto. Tudi v najhujši poletni vročini te drobne lepotice niso prenehale poganjati novih listov in popkov - in cveteti iz vsega prešernega srca. 

Le kdo se ne spomni prijetnega občutka, ki prevzame dušo in telo, ko prvič po dolgi zimi začutimo, da v deželo prihaja pomlad? Do začetka koledarske pomladi še dva tedna.  Moja občutja, vsak dan glasnejše in vse številnejše ptice, novi cvetovi, mladi listi na drevesih in topli sončni žarki pripovedujejo drugačno zgodbo. Koledar malo zaostaja za naravo!

Ko sem te dni prvič začutila v sebi tisto na novo prebujeno slo po življenju, sem v velikem cvetličnem koritu pri vhodu v hišo nabrala tele prekrasne roza ciklame. Sicer niso take kot se jih spominjam iz senčnih notranjskih gozdov. Tam smo  jih kot otroci nabirali po obrobju gozdnih poti. Lepo so dišale in njihovi cvetovi so bili bolj vijolični kot roza.

Tele moje lončnice pa so bile vzgojene v Miami-ju na Floridi za subtropske vroče, soparne in sončne razmere. Tudi nimajo vonja. Brez težav prenašajo ekstremne vremenske razmere tukajšnjega podnebja. V vazi pa vseeno ostanejo lepe približno tako dolgo kot nageljni, če ne še dlje.

Zame pa je najbolj pomembno to, da mi vsakokrat ko jih pogledam, ​pričarajo nasmeh na obraz. 🙂


Daria

Daria is a SunFlower by nature, on a mission to shine the light of beauty and happiness on this world in the same way that the Sun spreads its warmth.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: